To måder at tjene penge på i coronatiden

Hvis du er en af de uendeligt mange danskere der oplever et økonomisk dyk på grund af coronakrisen, så er der gode chancer for at du også har overvejet hvordan du kan tjene lidt ekstra penge ved siden af dit arbejde i denne irriterende og turbulente tid. 

Mange mennesker er gået ned i timer eller har helt mistet deres job og det er noget der i værste fald kan gå ud over hele Danmarks økonomi – vi bliver nød til at holde hjulet kørende, så det ikke ender med at stå stille og vælte til en side. 

Hvis du befinder dig i den trælse situation at være lidt lav i den økonomiske ende, så kan du med fordel læse disse to måder du kan holde hovedet ovenvande indtil der kommer lidt mere styr på det hele igen – du finder dem herunder.

Pantsæt noget

Mangler du penge lige og lige nu kan du med fordel søge mod en pantsætter. Pantsættere er smarte idet de giver dig likvider med det samme – hvis du vil have din ting tilbage skal du dog være klar til at betale for den (plus lidt renter) når den tid er inde. Hvis ikke du kan betale det indenfor tidsrammen skal du regne med at pantsætteren sælger det videre. 

Du kan til gengæld pantsætte det meste. Du kan sælg ur, sko, computere og din gamle bedstemor – hvis det har værdi kan det blive pantsat. Du bør dog ikke, apropos din bedstemor, pantsætte noget som helst der har en personlig affektionsværdi for dig – uanset hvor meget det så end måtte være værd. 

Kviklån / SU-lån

Hvis du står og skal bruge penge hurtigst muligt kan du søge et kviklån. Kviklån er, som navnet lidt indikerer, et virkelig hurtigt og nemt lån at optage – du skal dog være indforstået med at sådanne lån oftest kommer med skyhøje renter. 

Det får mange studerende til at vælge at optage et SU-lån i stedet for. SU lån er lån som studerende kan tage der først skal betales af når de engang har endt deres uddannelse – utrolig smart i sådan en tid her. Det gode ved SU lån er at du ikke kan låne uanede mængder penge, men kun nok til at få dig igennem dagen og vejen – det er kort sagt ikke et lån du bruger hvis du gerne vil købe en ny bil – det er et akut lån til folk der skal have økonomien til at hænge sammen.