To gode overvejelser før du låner

Få hjælp til lån på Guide til kviklån samt nyheder omkring lån generelt.

Selvom det måske kan virke utrolig nemt, ligetil og nærmest uden risiko at låne penge i dagens Danmark, så er det alligevel en del du bør overveje, før du går ud og gældsætter dig selv. Man ser det nogle gange i medierne, sådan en overskrift der lyder noget i stil med Kviklån – hurtig, nemt og ligetil lige ved siden af en artikel der skriver noget med lån på lån ødelagde mit liv. 

Der findes ekstremer inden for de fleste ting. I dette indlæg vil første ekstrem være det faktum at utroligt mange mennesker har det enormt dårligt med at gå ud og låne penge som de ikke kan betale tilbage med det samme – det holder dem kort sagt oppe om natten. Så er der andre mennesker der mener at sådan noget med kviklån, su lån og banklån, det er da bare lige noget du tager mens du venter på bussen. 

Uanset om du er det ene eller det andet tilfælde, så er et par overvejelser der er meget gode at bruge som tommelfingerregel, når du overvejer om du skal ud og låne penge til din eller projekt eller ej. 

Hvad ville fremtids mig sige?

Er det første du bør overveje, der er nemlig ikke mange mennesker der gokker os lige så hårdt oveni hovedet som vi selv gør. Det er irriterende nok at afbetale penge i forvejen, men endnu værre hvis man ved, at det er penge man ikke var nødsaget til at bruge. Det er som udgangspunkt godt at sikre sig, at den idé man har også kommer til at gavne dig i fremtiden og imens du går og betaler af på lånet – ellers kunne det godt gå hen og blive til gene.

Hvilket slags lån bør jeg tage?

Er en anden utroligt fin overvejelse at gøre sig. Der er nemlig stor forskel på de forskellige lån man kan få derude. Hvis du vælger at gå med et SU lån, går du med at ikke få så mange penge udbetalt, men at få dem på et mere månedligt basis. Hvis du vælger et banklån er det fordi du gerne vil låne en stor sum penge, så du kan investere dem i et hus eller en bil og hvis du vælger kviklånet, så er det fordi du står og mangler et beløb lige her og lige nu. Kviklån er kendt for at komme hurtigt og have høj rente – så det er en hurtig affære.