Styretøj og ratslør

En hver, der har været til køreprøve mindes sikkert, at det var et af de ting der inden prøven skulle læses op på, da kørerlæren stort set altid ville stille et spørgsmål om emnet og så var det bare at kunne svaret. En hver der har været i Afrika og set en bus køre sidelæns, fordi den har været væltet og styretøjet har forskubbet sig, ved også hvorfor det er vigtigt at have styr på både styretøj og ratslør. Det er et imponerende, men ikke særlig beroligende syn. 

Derfor er dit styretøj vigtigt 

Dit styretøj er et af de allervigtigste dele i din bil og for din sikkerhed. Er der ratslør, vil det påvirke dit vejgreb og dine muligheder for at reagere hurtigt og sikkert i en krisesituation vil blive minimeret. Hvis dit styretøj knirker, er det en god ide at søge hjælp hos en automekaniker. Et velholdt styretøj og jævne tjek af styretøjet og et evt. ratslør er med til at sikre bilen fungere optimalt. 

I dag må nyere biler ikke have ratslør, hvilke betyder at hjulene straks skal følge rattets bevægelse. 

Det er selv muligt at tjekke og din bil har ratslør. Det er nemmest i venstre side af bilen, da du kan holde øje med hjulene, samtidig med at du drejer på rettet. Det er fælgene du skal holde øje med og ikke selve hjulene. Husk bilens motor skal være tændt. For at tjekke hjulet i højre side, bliver du nød til at have en til at hjælpe dig. 

Få 3 tilbud

Har du oplevet at du har ratslør eller at dit styretøj knirker, er det tid til at bestille tid hos et autoværksted. Det er en god ide at få 3 tilbud fra 3 forskellige værksteder. Dermed er du med til at sikre dig, at du får den rigtige pris og ikke betaler for meget. Husk dog også at tjekke de 3 værksteder på Trustpilot eller lignende steder for at sikre dig at de også reelt laver et godt stykke arbejde. Det er også vigtigt at de bruger godkendte reservedele, så din garanti hos bilproducenten ikke forsvinder.