Stiftelse af et anpartselskab

Hvis du går og planlægger at starte dit eget firma går du også at tænker på hvilken selskabsform du bør stifte. Skal det være et ApS, et A/S eller et personligt ejet. Hvis du er seriøs ,bør du kontakte en revisor eller en advokat og hos dem få råd og vejledning til hvilken selskabsform, der passer dig og det du har i tankerne bedst.

De 3 mest almindelige virksomheder der er i Danmark er et ApS, et A/S eller et personligt ejet firma. Der er stor forskel på de 3 forskellige former. De 2 første har begrænset hæftelse og det koster penge at stifte. Det sidste koster ikke noget at stifte, men tilgengæld går det gal,t kan det betyde at du risikere at skulle gå fra hus og hjem og tabe alt hvad du ejer i de næste mange år.

Hvorfor et ApS?

Et anpartselskab, et ApS, har begrænset hæftelse og koster relativt ikke meget at stifte. Det koster 40.000 kr. at stifte hvilke er billigt, hvis det går galt og du går konkurs. Til sammenligning koster et A/S 400.000 kr. 

Det er muligt at stifte et ApS alene, men i kan også være flere. Det er lovpligtigt at i laver en ejerbog som beskriver hvem der er ejere og hvilken andel i hver især har. Der skal være en direktion. Hvis i skønner at det er nødvendigt kan i have en bestyrelse, men det er ikke et krav. Hvad der derimod er et krav er, at i skal lave en årsrapport og den skal godkendes af en revisor. Har du et personligt ejet firma er en revisor påtegnelse ikke nødvendigt.

Hvis du vælger at stifte et ApS. bør du overveje også at stifte et holdingselskab. Hvis du gør det samtidig med at du stifter et ApS kan du bruge de 40.000 kr. 2 gange og stifte begge. Venter du er det ikke muligt. Du kan kun stifte et holdingselskab og et ApS for de samme penge, men du kan have så mange ApS som du har brug for under det samme holdingselskab. Fordelen ved et holdingselskab er, at du kan bruge det som en pengetank og du kan overføre penge fra det ene selskab til det andet og derfor spare penge i skat.