På udlandsrejse i 2020? Se hér, hvor du absolut IKKE skal tage hen.

Det amerikanske rejseforlag Fodors udkommer én gang årligt med en liste over de steder, man bør undgå, når man skal på ferie. Det er bl.a. steder, der er så fyldt med turister, at det skaber farlige situationer. Fx er templet Angkor Wat i Cambodia så slidt pga. de mange besøgende, at dets fundament er usikkert, og den berømte Train Street i Hanoi i Vietnam måtte i sidste måned lukkes af de vietnamesiske myndigheder, fordi der stod for mange turister på skinnerne for at tage billeder. Andre steder, hvor du bør tænke dig om en ekstra gang, inden du rejser, er:

Cape Town: I Cape Town begåes rigtig mange mord. Hele 1000 mord er der begået i første halvår af 2019. For os lyder det egentligt som en ret god grund til at kigge sig om efter en anden feriedestination!

Resorts i Mellemamerika og Mexico: Hér kan der være et særligt problem med dén alkohol, man får serveret. Sagen er nemlig, at der kan være methanol i drinken. I 2019 er hele 25 mennesker omkommet af methanolforgiftning og i Costa Rica er 59 mennesker blevet syge. I Mexico har der også været flere tilfælde af methanolforgiftning de seneste par år.

Barcelona: Barcelona drukner i turister i en sådan størrelsesorden, at Fodors ikke anbefaler, at man tager dertil. Der mangler simpelthen plads på fortorve, veje og ved turistattraktionerne. Myndighederne er i fuld gang med at finde ud af, hvordan man begrænser problemerne. Men lige nu er Barcelona altså ikke det aller fedeste sted at tage på ferie, med mindre du gerne vil grave dig igennem turister, selvfølgelig.

Californien, Big Sur: Big Sur er en fantastisk kyst i Californien. Men den er overfyldt med turister. Angiveligt skulle problemerne resultere i, at vejen langs kysten flyder med affald og afføring pga. manglen på offentlige toiletter. Og fordi der ikke er plads nok på de eksisterendecampingpladserne, oprettes der illegale campingpladser. Staten kæmper i forvejen med skovbrande, og illegale campingpladser kan forårsage netop dette.

Bjerget Matterhorn i Schweiz: I 2018 døde 11 bjergbestigere i bestræbelserne på at bestige Matterhorn. I 2019 er tallet oppe på 7. Noget tyder på, at bjerget er blevet for farligt, og derfor anbefaler Fodors ikke, at man tager dertil og forsøger sig med bjergbestigning.

Som du kan se, er der mange steder, du bør gå udenom, når du beslutter dig for, hvor din næste ferie skal gå hen. Heldigvis findes der mange andre fantastiske steder i verden, der også er mindre turistet. Det er bare med at se sig for, så man finder de helt rigtige oversete perler. Læs ”Top 10: Lande du skal besøge i 2020” på travelmore.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *