Hvem henvender psykoterapi sig til?

Hvad er psykoterapi?

Jeg er ikke ekspert, men finder området og studiet ganske interessant og givende. Jeg tror på, at denne måde at håndtere og tilgå problematikker på, kan være livsændrende for mange mennesker. 

I korte træk beskæftiger psykoterapien sig med at skabe en vej til en bedre tilværelse. Det handler om, at få bugt med de problemstillinger, der ligger under overfladen. De som i visse henseender kan besværliggøre livet, og få én til at have ondt. Ondt i livet. 

Det handler på mange måder om at give mennesket en håndsrækning og guide dem ud af livets hårde og svære perioder. Det kan ske og gøres på forskellige måder og faconer, og det er vigtigt at finde den terapi, der virker for lige netop dig. 

Dog behøver terapien ikke kun henvende sig til dem, der befinder sig midt i en livskrise. Du kan sagtens opsøge en psykoterapeut som led i at blive klogere på dig selv som menneske. En fantastisk gave at give sig selv – og en langvarig og livslang lektie, man altid kan arbejde videre på. 

Psykoterapi er mange ting

Ja, psykoterapi er mange ting – og for langt de fleste mennesker, vil denne form for terapi være ganske givende og effektfuld. Omdrejningspunktet for netop psykoterapi er samtaler. Samtalen er vejen ind i problemet og vejen ud derfra igen. Samtalen skal være måden hvorpå tanker, følelser, handlinger eller noget helt andet skal bearbejdes gennem. 

At blive i stand til at sætte ord på den slags, kan være særligt effektivt blot i sig selv. Mange gange kan det nemlig være svært at sætte ord på de tanker, følelser eller handlinger, man gør sig. I sidste ende handler det hele om at sikre at personen får nogle korrekte redskaber, som kan anvendes i det daglige. Alt sammen med henblik på at øge livsglæden- og kvaliteten. At sikre det bedst mulige udgangspunkt i livet.

Hvem henvender psykoterapi sig til?

Som jeg tidligere har nævnt, kan det være ganske effektfuldt og gavnligt for alle. Men personer med eksempelvis angstlidelser, vil have særligt godt af denne form for terapi. Her vil man få redskaber til at beskrive nogle af de tankestrømme og handlingsmønstre, der ofte er forbundet med angstlidelsen – og ligeledes få rum og plads til at sætte de ord på de følelser, der følger med lidelsen. 

Derudover er det også særligt godt for folk med eksempelvis stress eller OCD-lidelser. Eller hvis du eksempelvis slås med mindreværdskomplekser eller den depression. 

Jeg anbefaler derfor psykoterapi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *