Hvad man skal tage med hjemmefra for at studere, dvs. gamle rum-nye rum

At flytte hjemmefra for at studere er et af de store skridt i livet – starten på voksenlivet, den første selvstændige lejlighed, ofte meget langt hjemmefra. Enhver ny studerende er spændt, men sandsynligvis også lidt nervøs for udsigten til at leve alene. For at forberede sig grundigt til denne nye periode i livet og til at bo på et kollegium har du brug for at tage et par ting med hjemmefra – hvad skal man tage med og hvad skal man efterlade? Hvordan arrangeres et hyggeligt og venligt miljø på det nye sted, som på den ene side vil være noget helt nyt, og på den anden side minde om dit barndomshjem og velkendte elementer?

Nye omgivelser i en studenterbolig

Uanset hvor du vil bo under din uddannelse, vil det være helt anderledes end dit barndomshjem. Du er nødt til at være forberedt på forandringer, uden at være bange for dem – studiet er et nyt afsnit i dit liv, og du kan skabe et nyt rum omkring dig, sådan som du selv ønsker det. Dit eget rum kan ligne værelset i dit barndomshjem eller være helt anderledes. Det vigtigste er, at du har det godt der.

Et godt grundlag for at skabe dit eget værested er moderne velindrettede studenterlejligheder. Det gør, at du ikke behøver fokusere på at håndtere dagligdags forhold, såsom at medbringe bestik, tallerkener, køkken- eller badeværelsesudstyr. Dine personlige effekter er nok til at skabe hygge.

Basecamp tilbyder sådanne velindrettede, moderne studenterlejligheder. Dette  i København centralt beliggende private kollegium er beliggende i en smuk og gennemrenoveret historisk bygning, som er udstyret med alt, hvad de studerende har brug for. Fuldt møblerede designerværelser fra 50 kvadratmeter med private badeværelser og køkkennicher. På beboelsesområdet har beboerne adgang til et fitnesscenter, studieområder, vaskerum og en biograf. Du kan også leje cykler, og servicepersonalet er på arbejde 24 timer alle ugens 7 dage. De eneste ting, du skal medbringe hjemmefra, er dit tøj, kosmetik og private genstande – alt andet findes allerede i Basecamp.

Se mere om BaseCamp studenterlejligheder i København.

Forberedelse til flytningen

Hvordan forbereder man sig på at flytte, når man begynder at studere? Start med at lave en liste over de ting, du har brug for. Takket være dette vil du ikke glemme noget. Måske er det en banal idé, men metoden har vist sig effektiv. Der er ikke noget værre end at begynde at studere langt hjemmefra og pludselig blive klar over, at du har glemt din yndlingsbluse, en behagelig pude eller telefonopladeren. Skriv alle de ting ned, som du kan komme i tanke om, selv sådanne småting som hårshampoo eller din yndlingste. Når man har travlt med at pakke, er det let at glemme sådanne småting.

Nyttige ting på studiet: hvad skal man tage med?

Lad os starte med et scenarie, hvor du får et værelse på et privat kollegium med færdigindrettet køkken og badeværelse. I dette tilfælde skal du kun medbringe:

  • Tøj – til daglig brug, undervisning, fester og sport.
  • Elektronisk udstyr såsom en bærbar computer, telefon, ebogs-læser m.v., og relevante opladere.
  • Andre anvendte gadgets, fx glattejern, barbermaskiner osv.
  • Kosmetik, selvom du også kan købe dem på stedet, og du behøver ikke at tage dem hjemmefra.
  • Håndklæder og sengetøj samt for eksempel dit yndlingstæppe.
  • Bøger, hvis du kan lide at læse.
  • Dokumenter, der er nødvendige for at starte på studiet (studentereksamensbevis) og pas, hvis du vil rejse.
  • Yndlingsting og gode minder – mere om det nedenfor.
  • Favoritkaffe, te, godbidder.
  • Medicin, du tager, fx til allergi.

Hvis du vil bo i Basecamp-kollegiet, behøver du ikke andet, da køkkenet allerede er udstyret, og der er et vaskeri på stedet. Hvis du lejer en lejlighed, skal du tjekke, hvad der er på stedet, og hvad der ikke er. I dette tilfælde har du utvivlsomt brug for fx vaskepulver, et tørrestativ og endda skåle, bestik og tallerkener, hvis køkkenet ikke er udstyret med køkkengrej. Her bliver listen betydelig længere, og du kan have problemer med at transportere det hele uden brug af en bil. Derfor er private, udstyrede og moderne kollegier bedre egnet, fordi listen over ting, der er nødvendige for at pakke, er afkortet betydeligt.

Minder, fotos, yndlingsting

Minder, fotos og andre yndlingsgenstande overses ofte under pakningen, fordi vi fokuserer på det væsentlige, som fx tøj. Imidlertid er disse yndlingsgenstande ekstremt vigtige. Drop ikke dine yndlingsting – hvis du tager dem med dig, kan du nemmere vænne dig til det nye sted. De vil mindske din hjemve i begyndelsen og hjælpe med at give dig vind i sejlene, når du skal i gang med den vanskelige begyndelse på et nyt sted og blandt nye mennesker. Takket være disse småting skaber du et hyggeligt interiør på kollegiet, hvor du vil være glad for at komme tilbage efter undervisningen. Det er disse små genstande, der påvirker stemningen i rummet.

Lykkeelefant og andre talismaner

Har du en talisman, fx en lykkeelefant med en oprejst snabel, en muslingeskal fra dit første besøg på stranden eller et yndlingshalskæde fra bedstemor? Sørg for at medbringe sådanne talismaner, der giver dig lykke. Det er ingen skam – alle har en ting, som de er meget glade for og tror på, at den kan hjælpe dem gennem vanskelige tider. Medbring positiv energi til studierne!

Billeder af venner og familie

At læse på et universitet er ofte forbundet med adskillelse fra familie og venner. Hvis du tager langt fra din fødeby, ser du muligvis dine venner ganske sjældent. Selvfølgelig vil du møde nye mennesker på studiet og få nye venner, men det betyder ikke, at du skal glemme dine barndomsvenner! Tag dine yndlingsfotos med dig, de vil være gode som dekorationer på væggene, de vil ledsage dig hver dag og minde dig om mennesker, du holder af.

Yndlingsting

På trods af den behagelige seng i værelset, kan din hvile og søvn forbedres med en yndlingspude, der medbringes hjemmefra eller et tæppe, der altid var i dit barndomshjem. Eller måske har du et yndlingsmaleri eller et brætspil? En bog, der ledsager dig hele livet? En kop, som du har drukket te af hver dag i årevis? Komfortable hjemmesko til at gå rundt i værelset? Uanset hvad det er, tag det med dig. Du vil føle dig hjemme fra den allerførste dag!