Guide til dit barns vitamin behov

Som alle nybagte mødre kan det være uoverskueligt at finde hoved og hale i alle de indtryk og gode råd man får tildelt af andre mennesker omkring hvad ens barn må og ikke må. Det er vigtigt at man lytter til sin egen mavefornemmelse og hvis det ikke er nok undersøger nærmere hos nogle der ved hvad de taler om. Det kan være svært at danne sig et overblik, så her kommer en kort anbefaling om vitaminer og mineraler til børn.

Alle børn fra de er allerede omkring 2 uger gamle til de når 2 års alderen har brug for et tilskud af D-vitamin i form af dråber dagligt. Hvis barnet går tildækket klædt det meste af sommeren også anbefales det at man udvider længden, barnet skal have kosttilskud, til omkring de 10 år. Hvis du ønsker at ændre tilskuddet til tabletter (fra de er 1,5 år), skal du fjerne dråberne så der ikke bliver tale om en overdosis a D-vitamin.

Jerntilskud er også noget nogle børn kan risikere at skulle have. Her er det både barnets fødselsvægt og også om det er født for tidligt der spiller ind. Hvis man er født den 37. uge eller senere og har en fødselsvægt på over de 2500g får barnet dækket sit jern behov gennem kosten. Hvorimod børn der er født for tidlige eller er undervægtige alle har et større behov for jern, da de har en hurtig tilvækst.

Hvis man som udgangspunkt sørger for at ens barn eller børn for en sund og varieret kost vurderes det at der ikke er behov for ekstra vitamintilskud. Derfor er det essentielt at du som forældre selv vurderer om det er noget du føler et behov for. Hvis du vælger at dit barn skal have flere vitaminer er det vigtigt at huske at opbevare kosttilskudet utilgængeligt for dit barn. Det er ikke slik eller mad og kan føre til forgiftning.

Alle familier er forskellige og det er derfor svært at anbefale hvad man som forældre skal give sit barn. Man skal som udgangspunkt følge ens mavefornemmelse indtil andet er bevist og det er vigtigt at man er parat til at omstille de tanker og ideer man har, da børnets velbefindende er altafgørende for et godt familiesammenhold. Tag det i stiv arm hvis de tanker man havde lige pludselig må omstilles og tænk på at du kun hjælper dit barn ved at vurdere dets behov og prioritere dem. Det er kun dig der skal bedømme om dit barn er sundt og friskt i første omgang. 
Så nu skal du blot følge linket her for at udvide din viden endnu mere! vitaminer

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk