Dette er vigtigt at huske inden du rejser på ferie

Langt om længe er det blevet muligt at rejse på ferie i udlandet på næsten samme vilkår, som før covid-19 eksisterede. Selvom vi nu skal tage nogle andre forbehold, når vi rejser på ferie i udlandet, så er danskerne så småt begyndt at valfarte til udlandet på ferie efter halvandet år, hvor verden stort set har været lukket ned for alle rejser ind og ud af Danmark. Selvom sommeren er slut, og efteråret for alvor har meldt sin ankomst, er mange mennesker stadig hungrende efter at komme på ferie. Heldigvis er der mange charterrejser at finde hos de forskellige fly- og rejseselskaber, og vi forstår godt, hvis det ikke kan gå hurtigt nok for dig i forhold til at få bestilt en ferie sydpå, hvor der stadig er sol og varme dage. Uanset hvilken type rejse du står overfor, så er der altid en masse praktiske ting, du skal huske, inden du rejser afsted. I en tid, hvor covid-19 stadig rumsterer i baghovedet, har vi i artiklen herunder samlet nogle af de bedste råd til, hvad du bør huske, inden du rejser på ferie.

Vær opmærksom på regler i forhold til covid-19

Selvom covid-19 ikke længere betegnes som en samfundskritisk sygdom i Danmark, er det ikke nødvendigvis tilfældet i andre lande i verden. Inden du rejser afsted på ferie, bør du derfor være særligt opmærksom på regler og love i forhold til covid-19, så du er sikker på at kan overholde dem alle. Det er eksempelvis vigtigt at tjekke, hvorvidt du skal fremvise en negativ test i lufthavnen, eller når du ankommer til rejsedestinationen, også selvom du er blevet vaccineret mod covid-19. Alle lande har forskellige sikkerhedsregler, og derfor er det vigtigt, at du tjekker dem grundigt, især hvis du skal besøge mere end ét land på din ferie.

Glem ikke rejseforsikringen

Selvom covid-19 fylder mindre og mindre i vores hverdag, så rumsterer det stadig i baghovedet, især når du skal rejse til udlandet. Netop derfor føles det ekstra vigtigt, at du har styr på din rejseforsikring, inden du rejser på ferie, så du er dækket ind, hvis der skulle ske noget, mens du er afsted. En rejseforsikring er ikke kun god at have i forhold til covid-19, men den kan naturligvis også hjælpe dig, hvis du skulle blive ramt af andre sygdomme eller ulykker på din ferie. Hvis du ikke allerede har en rejseforsikring inkluderet i dine andre forsikringer, så kan vi anbefale dig at få skaffet en hurtigst muligt, så du kan rejse på ferie med ro i maven.

Planlægning af ferien

Uanset om du har bestilt en afbudsrejse eller blot en almindelig rejse, så kan det være en fordel for dig at planlægge det mest af din ferie hjemmefra. Måske er det uvant for dig at planlægge hele din ferie hjemmefra, men nu hvor covid-19 stadig eksisterer, så kan det godt betale sig at have styr på planlægningen hjemmefra. På den måde kan du undgå forsinkelser på ferien, og du kan være sikker på at overholde alle regler og love i forhold til covid-19.