De to bedste rejseapps derude

Hvis du er en erfaren rejser der kan fire sprog, har været i alle lande og i hvertfald godt kan læse et kort på hovedet i en sandstorm, så har denne artikel ikke noget nyt for dig. Hvis du derimod ikke er den nutidige udgave at Troels Kløvedal, så er der gode chancer for at du gerne vil samle et par gode elektroniske fifs op til din næste rejse. 

Det kunne være at du stod på vippen til den vildeste rejse i hele dit liv, og gerne ville have alt den viden med under hatten, som du kan slippe afsted med. 

At rejse kan nemlig både være en af de skønneste ting man nogensinde har oplevet og en af de værste oplevelser i ens liv – det kommer ret meget an på hvilke rammer du har sat for dig selv, og hvor meget forberedelse du har gjort dig for ikke at jokke i spinaten på selve rejsen. 

Denne artikel griber fat i nogle af de apps der virkelig gør forskellen for folk på farten, for takket været teknologien er vi mennesker nu ude over nogle af de mest irriterende rejseproblematikker af det sidste århundrede.

App #1 – Maps.Me

Hvis ikke du kender Maps.Me er det en god ting at du fandt det her. Maps.Me tillader til at hente et lokalt kort, uanset hvor du er i verdenen og derefter tilgå det uden brug af Wifi. Det betyder at du vil kunne finde rundt (takket været GPS, der kan bruges uden WiFi) i selv de mest snørklet små kinesiske kvarterer som om du var en sand lokal.

Når du er færdig med at være i området og rejser til et nyt, kan du altid bare slette kortet og hente det nye – det er virkelig nemt og bruge og et must hvis du skal flere steder hen. 

App #2 – Pressemeddelser

Selvom pressemeddelelser ikke lige virker som den mest umiddelbare ting, så er der mange af disse apps der fortæller om lidt mere end bare lokale nyheder – det kunne eksempelvis være at der var force majeure på vej til det område du var i, i Asien eller at der var en altødelæggende virus i udbrud som vi ikke kunne gøre noget ved – det er ikke til at sige, det er dog godt at komme forberedt, så du er klar til at handle hurtigt hvis uheldet nu skulle gå hen og være ude – better safe than sorry.